25/01/2010

game girl



etsy'de SewOeno'yu bulup el yapımı Nintendo Game Boy elbisesine ulaşabilirsiniz.

etys.com

21/01/2010

ordumuzu seviyoruz







Fotoğraflar: William Selden
Stil: Robbie Spencer

dazeddigital.com

Aaagghhnesss



İngiliz model Agyness Deyn. Fotoğraf, HnM, C'N'C Costume National, Cheap Monday gibi markalar için çalışan moda fotoğrafçısı Dan Martensen tarafından çekilmiş.

danmartensen.com/

20/01/2010

2010 trendleri



Akla yatkın 10 trend:
1. Tavuskuşu gibi olun. Renkli, cavcavlı, gösterişli ne varsa takın takıştırın. Neon ışıkları gibi olun. Trafiği birbirine katın. Renklerin arasında siz kaybolup gideceksiniz, ama herkes size bakacak. Değer mi ha değer mi…
2. Servis hizmeti kalkıyor. Bu da maliyetlerden kısmaya çalışan barların, sinemaların efendim diğer işletmelerin çıkardığı bir trend. Böylece “barmen bana bir bira” tripleri ortadan kalkacak. Mutfağa gidin, hemen sağda, hohlayın bi bardağa ve dayayın bira musluğunun altında. Eminim bu trend sayesinde herkes gittiği mekanları evi gibi görecek. Ayrılırken guarda sarılıcak, “bi dahakine bize de bekleriz” denilecek.
3. Kiralama kültürü. İşte buna varım. Bi şapka alıyosun Elizabeth dönemini andıran, sonra kaldırıyosun gardırobun en karanlık köşesine. Parana da yazık… Kiralarsan, geri verene kadar giyeyim de param boşa gitmesin diye düşünürsün belki. DVD kiralama gibi, yeni sezonda elbisler, bilgisayar oyunları, müzik aletleri ve sevgililer kiralıyoruz. Başkasının malını daha verimli kullanıyoruz.
4. Yarı ciddiyet yeni bir trend değil, ısıtıp tekrar önümüze koymuşlar. Babam bile artık jean üzerine ceket giyip takımı bereyle tamamlıyor.
5. Sevgiliyle bir örnek olmak… İşte buna dayanamam. Daha geçen gün “He is mine” “She is mine” tişörtlerini ters taraftan giyme konusunda tartışmıştık. Ok işareti yoldan geçen her hangi bir coni’yi işaret edebilir fikrimce.
6. Nostalji pazarlama. Bu da mı yeni trend? Yıllardır 80’lerde, 90’larda yaşamıyor muyuz? İki binlere gelemedik ki hala.
7. Bu yıl duygularını belli eden tek canlı örneği olarak teknolojiyi duygusallıkla kombine ediyoruz. Ama önce yüzümüzün kızarabilmesi gerek.
8. Bye bye metropolitan, velkom ecopolitan. Tabiat ana ebemizi s.kecek, biz hala trend peşindeyiz. Nooldu ulan Avatar’a? Ecopolitanlarda diş fırçalarken suyu kapamayı öğrenebilecek miyiz? Kağıdımızı, plastiğimizi, şişemizi üşenmeyip ayıracak mıyız? Atom enerjisine hayır diyecek miyiz? Ozon seni seviyorum deyip, bisiklet pedalına davranabilecek miyiz?
9. Do It Yourself Decor. Bunu sevdim. Son örneğini diğer blogumdan da girdim. Ikea’dansa sevgilimin elinde çıkma tahta abajurları tercih ederim her kadın gibi pek tabii.
10. Hayatımızı sosyal medyaya adamak bir diğer trend. Twitter’dan update, Youtube’dan video izle, Facebook’tan paylaş, 350 tane blog takip et derken 2010 da gelip geçicek.

Elohim by Sabrina Goh






Elohim, Malezya doğumlu Singapurlu Sabrina Goh'un İlkbahar '10 koleksiyonu. Tasarımlar bi yana, fotoğraf prodüksiyonunu da çok sevdim. Elohim'in anlamı ise "Yaratıcılığın Tanrısı". Ne diyoruz, yaratıcılık allaha mahsustur Sabrina!

sabrinagoh.com/

her yerde kar, kafamda kalpak var.






Hazır dışarda kar yağıyorken, tam sırası bunların. Gerçek kürk değil tabii ki, tercihim kahverengi kalpak? (kalpak di mi bu:)

urban outfitters

19/01/2010

Be stupid!












Dün ajansta kendi aramızda konuşuyoduk. Klasik soru: "Markalar ne zaman adam olur?" Cevap: "Müşterisinin k.çını yalamayı bırakıp kendiyle dalga geçmeye başladığı zaman."

Peki Diesel gerçekten aptal mı? Son kampanyasına bakılırsa bir deha. İşte karşınızda Diesel'in "be stupid" kreasyonu. Bu haberi buraya mı yoksa, reklam kampanyalarından bahsettiğim evrenmuberra'ya mı koysam karar veremedim. Buraya daha çok yakıştı sanki. Yine de olmazsa olmaz notumu düşeyim, fikir Anomaly'nin Londra ayağına ait. Ayrıca Diesel'in sitesine girip bugüne kadar yaptığınız aptallıkların promosyonunu yapabilirsiniz:)

diesel.com/be-stupid/

15/01/2010

parkamı beyan ettim



Cem Karaca demiş ki "Paltoya para yok ki ondan alındı parka" Tabii onun zamanında öyleymiş. Trendleri Top Shop değil, Deniz Gezmiş'ler koyarmış. Şimdi parka giyen kızlar böyle olsaydı, bütün erkekler solcu olurdu. Memleket aydınlanırdı, gayri safi milli hasılamız tavan yapardı, sonradan görme iktidarımızın kapalı kadınları bizim cepten çıkan paralarla orda burda seyahate çıkıp Türk kadınını temsil edemezdi. Yine bütün suçu eskinin bıyıklı solcu kızlarına atmış gibi oldum. Hatta cinsime ihanet ettim lan gene. Ama kadın olmanın gereği bu, erkeği haklı kadını hep haksız çıkarmak. Aslında öyle demek istememiştim, şöyle demek istemiştim ama üşenirim silip tekrar yazmaya. nihayetinde parka bu sefer zaruret değil, moda oldu.

12/01/2010

08/01/2010

Love Yaya



Böyle bi kumaş bulabilmek için Eminönü'nde koltukçu perdeci bile dolaştım. Love Yaya tasarımcısı Yael Aflalo'dan.

06/01/2010

İzmir Zone'da indirim başladı!




İzmirli streetwear düşkünlerine güzel haber Zone'dan: İndirim başladı.

Sloganı "Fun For Fashion, Fashion For Fun!" olan Zone, Kıbrıs Şehitleri Akbank Sokağı'nda. Bu da siteleri:

zonestreetwear.com

05/01/2010

Banksy'nin etinden, sütünden ve...


Banksy Style Panda Pistols Hoodie




Banksy Mona Lisa Bazooka Hoodie

İngiliz sokak sanatçısı Banksy'nin stencilinden hoodie'ler. Tanesi 23.95 İngiliz Strelin'inden teesontop.com üzerinden satılıyor.

Banksy hakkında daha fazla bilgi için:
banksy.co.uk/

Banksy üzerine Whop dergisinde yayınlanan yazım için:
evrenmuberra.blogspot.com/2006/11/iflah-olmaz-duvar-kankas-banksy.html