08/04/2010

Klaus’un Martens 50 yaşında








Doc diyin, DMs diyin, Doc Martens diyin ne derseniz diyin.. Doctor Martens 50. Yılını kutluyor. Sex Pistols’la patlayan punkların, grunge’ların sembolü haline gelen, 90’larda Atlas Pasajı’nda çakmaları üretilen ve o dönem İstiklal’deki rokçular üzerinde sıkça görülen bu botlar, günümüzde paralı punkların alamet-i farikası. Alman Dr. Klaus Märtens tarafından icat edilen Doc’lar, bugün Camden Town’ın skinheads’lerinin koyduğu “punk olmak için gerekli 5 kural”dan en birincisi. Resimlerde de görebileceğiniz gibi Agyness Deyn’de 10 kadar farklı rengi mevcut.

4 comments:

I. said...

guzeller amma velakin agirlar,bileklerim koptugu icin sattim bi vintage shop'a:(

pipi disko said...

ve de soğuklar deyil mi?

Anonymous said...

aY bugun bi hatun da gordum capcanli cingene kirmizisi rugan, ustunde beavis&butthead vardi..simdiye kadar gordugum en ilginc Martens idi.DIY midir acaba?bilemedm gidip sormaya da usendim..zaten hatun da cok cool gorunuyodu daha da gidip sinirimi bozmaya gerek yoktu dii mi ama..

iLkin said...

sowuklar:)aY bugun bi hatun da gordum capcanli cingene kirmizisi rugan, ustunde beavis&butthead vardi..simdiye kadar gordugum en ilginc Martens idi.DIY midir acaba?bilemedm gidip sormaya da usendim..zaten hatun da cok cool gorunuyodu daha da gidip sinirimi bozmaya gerek yoktu dii mi ama..