11/03/2010

lookbook ve american apparel kardeşliği




sokak stilini nereden takip edersiniz? dükkanda, sokakta, barda, konserde orda ve burda, o, bu, şu, kim ne giymiş diye bakıp da sıradan tipler arasında bakacak birilerini bulamayanlar nereye bakar? gardırobumuzdaki bin bir parçayı biraraya getirip de giyinecek tek bir şey bulamadığımızda neyi neyle giysem diye kime sorarız? tek cevap: lookbook.nu

peki, dükkanda, sokakta, barda, konserde orda ve burda, o, bu, şu, kim bize baksın diye ne giyeriz? gardrobumuzdaki bin bir parça hangi markadan ibaret olsa, kombinlemede sıkıntı çekmeyiz? çoklu cevaptan tek biri: american apparel

şimdi bu iki moda ikonu el ele vererek bir sosyal medya birlikteliğine el attı. herkesin hem fikir olduğu gibi, moda alanında belirleyicilik internet denen çok pencereli canavardan geçiyor. markalar; twitter, facebook ve blogları diğer tüm mecralardan daha fazla kullanır oldular. her an son kullanıcıyla birlikte oldukları için.

peki american apparel ve lookbook birlikte ne yapıyor? çok basit ve zekice. yaratılan hisse son cümlede değiniyorum. american apparel, lookbook.nu üyelerinin kendi marka ürünlerini kullanarak yarattıkları stilleri çektikleri fotoğrafları bir kitap haline getirdi. evet, bir markanın tanıtım kitapçığı, modeller ve yaratılan stiller tamamen marka kontrolünün dışında, müşterilerine tam yetki verdiği bir anlayışla basılıyor. en başarılı seçilen 3 stil sahibi ise Los Angeles'ta profesyonel çekimlere davet ediliyor. peki sonuç: markamla bütünüm, markam üzerinde söz sahibiyim, markam bana aşık, ben markama.

*lookbook.nu'yu blogumu ziyaret ettikçe, sağ panelden takip edebilirsiniz. ne gerek var, kaynağından takip ederim demeyin, beni üzmeyin, gene gelin. baş baş.

No comments: